Zapekané tvarohové šúľance (fotorecept)

Autor receptu: ivka152

Sladká mňamka na obed :-)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto,ktoré odložíme aspoň na 1/2hod.do chladničky(nemusíme,ale mňe sa sním potom lepšie pracuje).
  2. Pripravené cesto preložíme na pomúčenú dosku,vytvarujeme valec,z ktorého po častiach odoberáme a tvoríme šúľance.Viď foto :-)
  3. Hotové vložíme do vriacej vody so štipkou soli.Po vyplávaní na povrch ich varíme ešte cca 3minúty.Uvarené šúľance scedíme a necháme poriadne odkvapkať.
  4. Medzitým si pripravíme smotanovú zmes.Oddelíme si bielka od žltkov.Žltka vymiešame s práškovým cukrom a smotanou.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh,ktorý opatrne pridáme k smotanovo-žltkovej zmesi.
  5. Vznikne nám nadýchaný "krém" :-)
  6. Formu/pekáč/misu poriadne vymastíme maslom a vysypeme odkvapkané šúľance...
  7. ...pridáme tvaroh a ovocie.Ja som použila zavárané čučoriedky,ale každý nech si dá podľa chuti.Povrch som sem-tam pofrkala aj kompótovou šťavou.
  8. Nakoniec všetko zalejeme smotanovým "krémom" a môžme dať zapiecť pri teplote 180°C/30minút dozlatista.
  9. Necháme trocha vychladnúť a môžme obedovať :-) Viem,vyzerá to tak že sa mi to trocha pripálilo,ale nie,len fotka nevyšla :-D Pred podávaním môžme posypať práškovým cukrom,grankom alebo poliať kompótovou šťavou.Dobrú chuť ;-)