Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: soncya
Osvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava
mrazených filetov. (zdroj. časopis Život, nejaké 80-te roky)... Môj vôbec prvý
fotorecept.
5 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Rybie filety si osušíme, posolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút postáť.
- Na oleji speníme cibuľu
- Pridáme šampiňóny, posolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, pradajkový pretlak a podusíme do zhustnutia
- Zmes necháme trochu ochladiť a do takého pridáme 3 celé vajcia a vymiešame (už nevaríme, vajcia vmiešame do odstavenej zmesi).
- Na panvici si na horúcom oleji sprudka opražíme odležané rybie filety a tieto si preložíme do zapekacej misy, zalejeme výpekom a na ne navrstvíme šampiňónovú zmes.
- Posypeme strúhaným syrom, strúhankou a pokvapkáme roztopeným maslom.
- Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a zapekáme 20 - 25 minút.
Podávame s omastenými varenými zemiačkami, ochutenými s petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!