Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: soncya

Osvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava mrazených filetov. (zdroj. časopis Život, nejaké 80-te roky)... Môj vôbec prvý fotorecept.

5
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rybie filety si osušíme, posolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút postáť.
  2. Na oleji speníme cibuľu
  3. Pridáme šampiňóny, posolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, pradajkový pretlak a podusíme do zhustnutia
  4. Zmes necháme trochu ochladiť a do takého pridáme 3 celé vajcia a vymiešame (už nevaríme, vajcia vmiešame do odstavenej zmesi).
  5. Na panvici si na horúcom oleji sprudka opražíme odležané rybie filety a tieto si preložíme do zapekacej misy, zalejeme výpekom a na ne navrstvíme šampiňónovú zmes.
  6. Posypeme strúhaným syrom, strúhankou a pokvapkáme roztopeným maslom.
  7. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a zapekáme 20 - 25 minút. Podávame s omastenými varenými zemiačkami, ochutenými s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!