Zapekané kuracie prsia

Zapekané plnené kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Vždy rada pripravujem plnené mäso či mäsovú roládu.* Inšpiráciu na tieto rolky som videla na SavurosTV.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Umyté a osušené kuracie prsia som vodorovne prekrojila na dva - tri kusy a každý plát naklepala cez mikrotenové vrecko. Potom som plátky osolila a okorenila.
  2. Na panvici na rozohriatom oleji som opekala cibuľu pokrájanú na drobno, pridala som mrazený špenát (rada používam porciovaný, vždy vyberiem len koľko potrebujem), fazuľové struky ešte z vlastnej úrody a očistenú nahrubo postrúhanú mrkvu. Osolila som to a za občasného premiešania dusila asi 7-8 minút.
  3. Keď zmes trochu vychladla, primiešala som k nej mozzarellu pokrájanú na menšie kocky. Toto bude plnka.
  4. Zapla som rúru na 200 °C a pohľadala som pekáč, kam sa mi to jedlo zmestí. Vymazala som ho olejom. Na každý plátok mäsa som lyžičkou naložila plnku. Ono to ani nie je ľahké, naložiť tam primerane, aby sa ušlo do každého:-)
  5. Potom sa plát musí zrolovať tak, aby plnka nevypadla a premiestniť do pekáčika. Tu istenie špáradlami ani špagátikom či svorkami netreba, s rolkami sa nebude manipulovať ako napr. pri španielskych vtáčikoch. Zvyšnú plnku, ak ostane, kľudne naložte medzi rolky. Zálievka je úplne jednoduchá: k rozhabarkovanému a osolenému vajcu sa prileje smotana a mäso sa ňou opatrne preleje. Zapekanie trvá asi 40 minút, zakryť pekáč nie je potrebné.
  6. Medzitým, ako sa mäso pieklo, pripravila som zemiakovú kašu. Zálievka skoro všetka vsiakla do mäsa, ale to vôbec nie je na škodu, mäso bolo tým pádom šťavnaté a mäkučké a chuťovo fakt bombové.