Zapekaná plnená paprika

Zapekané papriky s mletým morčacím mäsom, ryžou a medvedím cesnakom

Autor receptu: ryzasos

Plnené papriky sú klasikou, no v tejto verzii s mletým morčacím mäsom, ryžou SOS Classic a medvedím cesnakom získavajú sviežu jarnú chuť.* Sú ľahké, šťavnaté a ideálne na zdravý obed či večeru. Navyše sú jednoduché na prípravu a v rúre sa upečú takmer samé!

4
porcie
30 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu SOS Classic uvarte podľa návodu a nechajte mierne vychladnúť.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujte na olivovom oleji, pridajte mleté morčacie mäso, soľ, korenie a oregano. Opekajte 8 – 10 minút, kým mäso nezhnedne.
  3. Pridajte nasekaný medvedí cesnak a premiešajte.
  4. Zmiešajte s uvarenou ryžou a polovicou nastrúhaného syra.
  5. Paprikám odrežte vrch, odstráňte semienka a naplňte ich zmesou. Posypte zvyšným syrom.
  6. Uložte do zapekacej misky, podlejte trochou vody a pečte pri 180 °C asi 30 – 35 minút.