Zapekaná plnená paprika
Zapekané papriky s mletým morčacím mäsom, ryžou a medvedím cesnakom
Autor receptu: ryzasos
Plnené papriky sú klasikou, no v tejto verzii s mletým morčacím mäsom, ryžou SOS Classic a medvedím cesnakom získavajú
sviežu jarnú chuť.* Sú ľahké, šťavnaté a ideálne na zdravý obed či večeru. Navyše sú jednoduché na prípravu a v rúre sa upečú
takmer samé!
4 porcie |
30 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Ryžu SOS Classic uvarte podľa návodu a nechajte mierne vychladnúť.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujte na olivovom oleji, pridajte mleté morčacie mäso, soľ, korenie a oregano. Opekajte 8 – 10 minút, kým mäso nezhnedne.
- Pridajte nasekaný medvedí cesnak a premiešajte.
- Zmiešajte s uvarenou ryžou a polovicou nastrúhaného syra.
- Paprikám odrežte vrch, odstráňte semienka a naplňte ich zmesou. Posypte zvyšným syrom.
- Uložte do zapekacej misky, podlejte trochou vody a pečte pri 180 °C asi 30 – 35 minút.