Zapekané ovocie

Autor receptu: pupava

Ani neviem, kde som vyčítala recept na zapečené ovocie s bielou čokoládou. Úprimne, biela čokoláda podľa mňa nemá s čokoládou nič spoločné a tak som sa rozhodla trochu improvizovať.

15 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na spodok malej zapekacej misky poukladáme ovocie, posypeme ho vrstvou drvených mandlí. Na túto vrstvu nasypeme trochu trstinového cukru a následne to celé zakvapneme trochou griotky. Dáme na chvíľu do chladničky.
  2. Zatiaľ si nad parou v smotane roztopíme čokoládu a pridáme do nej nasekané lieskové oriešky, poriadne premiešame.
  3. Ovocie vyberieme z chladničky a zalejeme čokoládovo- lieskovoorieškovou hmotou. Dáme na 4-5 minút do trúby na cca 200°C.
  4. Vyberieme z trúby, na vrch poukladáme ešte nejaké ovocie a môžeme podávať :)