Zapekané ovocie
Autor receptu: pupava
Ani neviem, kde som vyčítala recept na zapečené ovocie s bielou čokoládou. Úprimne, biela čokoláda podľa mňa nemá s čokoládou nič spoločné a tak som sa rozhodla trochu improvizovať.
15 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Na spodok malej zapekacej misky poukladáme ovocie, posypeme ho vrstvou drvených mandlí. Na túto vrstvu nasypeme trochu trstinového cukru a následne to celé zakvapneme trochou griotky. Dáme na chvíľu do chladničky.
- Zatiaľ si nad parou v smotane roztopíme čokoládu a pridáme do nej nasekané lieskové oriešky, poriadne premiešame.
- Ovocie vyberieme z chladničky a zalejeme čokoládovo- lieskovoorieškovou hmotou. Dáme na 4-5 minút do trúby na cca 200°C.
- Vyberieme z trúby, na vrch poukladáme ešte nejaké ovocie a môžeme podávať :)