Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Autor receptu: kristtin
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.
4 porcie |
5 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Budete potrebovať ešte alobal na pokrytie pekáča.
- Do pekáča dáme na spodok olivový olej, nakrájanú cibuľku a mrkvu nakrájanú na kolieska. Morčacinu nakrájame na slížiky (hrubšie), posolíme, popaprikujeme,pokoreníme a vložíme do pekáča na mrkvu. Nakrájame si jabĺčka a tie vložíme pomedzi mäso aj s borievkami. Pretlačíme cesnak a zvrchu potrieme. ( môžete zmiešať aj s olejom a tak potrieť, ak chcete zdravšiu variantu, potrite iba cesnakom).
- Podlejeme trochou vody, pekáč uzatvoríme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, 20 minút.
- Po 20 minútach alobal dáme dole, necháme stehno prepiecť asi tak ešte 10 minút, nech je chrumkavé. Plech ešte pred koncom na chvíľku vyberieme, postrúhame na mäso parmezán a na minútku ešte necháme v rúre dopiecť. Dobrú chuť ! :)