Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom

Autor receptu: kristtin

Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.

4
porcie
5 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Budete potrebovať ešte alobal na pokrytie pekáča.
  2. Do pekáča dáme na spodok olivový olej, nakrájanú cibuľku a mrkvu nakrájanú na kolieska. Morčacinu nakrájame na slížiky (hrubšie), posolíme, popaprikujeme,pokoreníme a vložíme do pekáča na mrkvu. Nakrájame si jabĺčka a tie vložíme pomedzi mäso aj s borievkami. Pretlačíme cesnak a zvrchu potrieme. ( môžete zmiešať aj s olejom a tak potrieť, ak chcete zdravšiu variantu, potrite iba cesnakom).
  3. Podlejeme trochou vody, pekáč uzatvoríme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, 20 minút.
  4. Po 20 minútach alobal dáme dole, necháme stehno prepiecť asi tak ešte 10 minút, nech je chrumkavé. Plech ešte pred koncom na chvíľku vyberieme, postrúhame na mäso parmezán a na minútku ešte necháme v rúre dopiecť. Dobrú chuť ! :)