Zapekané kuracie prsia
Zapekané kuracie prsia so syrovou omáčkou a s brokolicou (fotorecept)
Autor receptu: fridu1
Neviem ako vy, ale ja keď chcem niečo rýchle a chutné tak si
väčšinou spomeniem na recepty z kuracích pŕs. Toto mäso je nielen
jednoduché na prípravu, ale dá sa kombinovať s takmer hocičím. Aj
keď nám chladnička občas ponúka len svoju holú dušu, vždy sa nájde aspoň jedna potravinka, pomocou
ktorej dokážeme spestriť naše jedlo.
V tomto recepte som využila a trochu vylepšila jednu z viacerých druhov hotovej zmesi na omáčku.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na menšie medajlóniky. Na panvicu pridáme olej a okorenené mäso orestujeme z oboch strán do zlatista.
- Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme a varíme v slanej vode do polomäkka.
- Orestované mäso a uvarenú brokolicu dáme do pekáča.
- Do misky nasypeme zmes na omáčku, pridáme smotanu, mlieko a vajíčko. Vymiešame.
- Vznikne tekutá zmes.
- Touto zmesou zalejeme mäso a brokolicu v pekáči. Posypeme strúhaným eidamom a dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch na cca 30 minút (môže to byť aj menej, závisí od typu rúry).
- Hotovo! Dobrú chuť Vám prajem! ? Prílohu si môžete zvoliť podľa chuti, ja som zvolila el clasico - ryžu.