Zapekané kuracie prsia s karfiolom
Autor receptu: stacy77777
Jedno je určite pravda, že odkedy som na Vareche, náš jedálny lístok sa dosť zmenil, rada
skúšam nové jedlá, kombinácie a celkom rada si ich aj sama vymýšľam. Tak opäť niečo
nové....
8 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Karfiol si rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode s vegetou.Po uvarení scedíme a necháme prechladiť.
- Na panvici orestujeme nakrájané kuracie prsia a mrazenú zeleninu /baby karotka,brokolica,zeler,hrášok/. Samozrejme kto chce, môže použiť čerstvú zeleninku, dnes som ale volila rýchlejší spôsob. Pridáme korenie na pečené kurča,väčšiu polovicu balenia. Restujeme cca 15minút.
- Kuraciu zmes dáme do pekáčika z jenského skla, posypeme postrúhaným syrom,asi 150g. Na syr poukladáme ružičky karfiolu. V smotane na varenie rozšľaháme 4 vajcia a rovnomerne rozlejeme. Prikryjeme a dáme piecť do rúry cca na pol hodiny. Pred dopečením posypeme vrch zvyšným syrom a necháme ešte 10minút zapiecť.
- Pomerne rýchle a jednoduché jedlo,podávala som so zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť !