Plnené hrušky

Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
20-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.
  2. Hrušky umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme. Odstránime jadrovník a stopku, stred viac vydlabeme (na plnku) a z vypuklej strany mierne zrežeme, aby hrušky rovno stáli na plechu. Na reze hrušky potrieme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  3. V miske zmiešame syr, odkvapkané namočené brusnice, nasekané kešu, olivový olej, cukor a plnkou rovnomerne naplníme hrušky uložené na plechu.
  4. Podlejeme jablkovou šťavou, môžeme pridať scedené víno z brusníc a pri teplote 190 °C pečieme 20–30 minút podľa veľkosti hrušiek.
  5. Pred podávaním posypeme nasucho opraženými kešu orieškami. Odporúčame použiť tvrdšie odrody hrušiek, mäkšie sa pri pečení môžu stať kašovitými alebo sa rozpadnú.