Plnené hrušky
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
20-30 minút na 190 °C |
Postup- Brusnice namočíme na
30 minút do červeného vína.
- Hrušky umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme. Odstránime jadrovník
a stopku, stred viac vydlabeme
(na plnku) a z vypuklej strany
mierne zrežeme, aby hrušky rovno
stáli na plechu. Na reze hrušky
potrieme citrónovou šťavou, aby
nezhnedli.
- V miske zmiešame syr, odkvapkané namočené brusnice, nasekané kešu, olivový
olej, cukor a plnkou rovnomerne naplníme hrušky uložené
na plechu.
- Podlejeme jablkovou šťavou, môžeme pridať scedené víno z brusníc a pri teplote
190 °C pečieme 20–30 minút
podľa veľkosti hrušiek.
- Pred podávaním posypeme nasucho opraženými kešu orieškami. Odporúčame použiť tvrdšie
odrody hrušiek, mäkšie sa pri
pečení môžu stať kašovitými
alebo sa rozpadnú.
|