Zapekané filety z Aljašskej tresky (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Je to veľmi chutné jedlo. V tomto recepte sa trochu stráca chut ryby, takze to zjedia aj tí, čo rybu práve neobľubujú:-)
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnút. Rybie filety obalíme v zmesi: hladká múka, mletá červená paprika a soľ.
- Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme do pekáča, alebo zapekacej misky. Osolíme.
- Obalené rybie filety oprazíme na oleji.
- Navrstvíme ich na pokrájané zemiaky.
- Zalejeme domácou paprikovou pomazánkou. Ak nemáte, rýchlo si pohľadajte recept na Vareche:-)
- Ulozíme daľšiu vrstvu zemiakov.
- Zalejeme smotanou a dáme zapiect do rúry. Dobrú chut.