Zapekané filety z Aljašskej tresky (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Je to veľmi chutné jedlo. V tomto recepte sa trochu stráca chut ryby, takze to zjedia aj tí, čo rybu práve neobľubujú:-)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnút. Rybie filety obalíme v zmesi: hladká múka, mletá červená paprika a soľ.
  2. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme do pekáča, alebo zapekacej misky. Osolíme.
  3. Obalené rybie filety oprazíme na oleji.
  4. Navrstvíme ich na pokrájané zemiaky.
  5. Zalejeme domácou paprikovou pomazánkou. Ak nemáte, rýchlo si pohľadajte recept na Vareche:-)
  6. Ulozíme daľšiu vrstvu zemiakov.
  7. Zalejeme smotanou a dáme zapiect do rúry. Dobrú chut.