Zapekané čokoládové müsli

Autor receptu: tiginko

Už pár mesiacov je mojim najobľúbenejším raňajkovým jedlom, s domácim jogurtom. Inšpirovala ma @Alexola so svojím receptom http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-ovsene-vlocky-fotorecept/25506-recept.html a kedže som ho mierne upravila, tak si dovolím ho pridať. Má u nás taký úspech, že patrí k mojim večerným rituálom cca každý piaty deň.

15 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Do hrnčeka dáme roztopiť maslo, pridáme med, sirup a škoricu. Stačí len mierne hriať, aby sa maslo neprepálilo. Pridáme nalámanú čokoládu a vypneme. Dobre vymiešame. Do misy si navážime vločky, ja používam rôzne kombinácie. Pridáme orechy a čokoládovú zmes z hrnčeka.
  2. Poriadne vareškou premiešame, aby sa čokoláda nalepila rovnomerne na obilniny. Na čo najväčší plech dáme papier na pečenie, rovnomerne rozvrstvíme zmes a dáme piecť na 10 min. Potom trúbu vypneme a necháme müsli vychladnúť v nej. Zvyčajne pečiem večer a ráno vyberiem. Potom už len domiešame do zmesi kokosovú múčku a sušené ovocie podľa chuti , ja používam najradšej brusnice. Neodporúčam piecť spolu s ovocím, zbytočne stvrdne.
  3. Pekný fotopostup nájdete u @Alexola vo vyššie spomenutom recepte.