Zapekané chlebíky so syrom a vajíčkom - Сандвич с яйце и сирене.

Autor receptu: alex37

Syrové chlebíčky sú ideálne a veľmi populárne raňajky v Bulharských domácnostiach. Dôležité je piecť ich toľko času, koľko je potrebné aby zhnedli na povrchu.

20 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Postup

  1. Z balkánskeho syru /pozor syr nechať na hrudky - neroztlačiť ho úplne na kašu/a vajíčok vymiešame polotuhú zmes, ktorú nanesieme rovnomerne na chlieb predom namazaný maslom. Zapečieme na plechu s pečiacim papierom v rúre na 220°C - funkcia gril alebo horný ohrev, pokým nesčervenejú na povrchu. Konzumuje sa s bielym jogurtom alebo s ayranom.
  2. V bulharsku sa chlieb po upečení jemne posype so "strakatou soľou" /na obrázku/, čo je vlastne zmes čubrice /saturejky/, sladkej červenej papriky a soli. /pri mori sa predáva farebne naaranžovaná v sklenených fľaštičkách/