Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny s hubami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné.* A tak je dobré od jari do jesene spojiť príjemné s užitočným a vybrať sa do lesa. A na zimu si nachystať túto dobrotu z lesa do mrazničky.
4 porcie |
20 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka.
- Na panvici rozpustíme maslo a na ňom asi 10 minút podusíme nakrájané huby a na polovice narezané cherry paradajočky. Osolíme, okoreníme.
- Hubovú zmes premiešame s uvarenými cestovinami a prelisovaným cesnakom.
- Nakoniec vmiešame vajíčka.
- Zmes premiestnime do vymasteného pekáča.
- V rúre vyhriatej na 180 °C zapečieme dozlata (asi 30-40 minút).