Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny s hubami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné.* A tak je dobré od jari do jesene spojiť príjemné s užitočným a vybrať sa do lesa. A na zimu si nachystať túto dobrotu z lesa do mrazničky.

4
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a na ňom asi 10 minút podusíme nakrájané huby a na polovice narezané cherry paradajočky. Osolíme, okoreníme.
  3. Hubovú zmes premiešame s uvarenými cestovinami a prelisovaným cesnakom.
  4. Nakoniec vmiešame vajíčka.
  5. Zmes premiestnime do vymasteného pekáča.
  6. V rúre vyhriatej na 180 °C zapečieme dozlata (asi 30-40 minút).