Zapekané bravčové rezne v zemiakoch s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pridávam další recept zo série pohodlného nedeľného varenia .
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Bravčové karé som pokrájala na štyri rezne, po obvode niekoľkokrát narezala, vyklepala som ich,...
- ...z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...posypala sladkou mletou červenou údenou paprikou,...
- ...cibuľu som pokrájala na mesiačiky, papriku na prúžky,...
- ...pekáčik som vyliala olejom, na olej som pokládla očistené zemiaky, pokrájané na plátky o hrúbke asi 3 - 4 mm, osolila som ich,...
- ...na zemiaky som položila pripravené rezne,...
- ...pokryla som ich cibuľou,...
- ...paprikou,...
- ...poslednú vrstvu tvorili jemne osolené zemiaky,...
- ...ktoré som potrela osolenou kyslou smotanou a neprikrytý pekáčik som vložila piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov C, piekla som 1 hodinu, zatiaľ sa zemiaky upiekli a mäsko medzi zemiakmi sa udusilo do mäkka aj so zeleninkou.
- Horúce mäsko som položila na zapečené zemiaky so smotanou a obložila udusenou zeleninkou.
- Je to veľmi chutné jednoduché jedlo, ktoré sa spraví v rúre samo a prakticky bez práce.