Zapekané bravčové rezne v zemiakoch s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pridávam další recept zo série pohodlného nedeľného varenia .

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčové karé som pokrájala na štyri rezne, po obvode niekoľkokrát narezala, vyklepala som ich,...
  2. ...z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  3. ...posypala sladkou mletou červenou údenou paprikou,...
  4. ...cibuľu som pokrájala na mesiačiky, papriku na prúžky,...
  5. ...pekáčik som vyliala olejom, na olej som pokládla očistené zemiaky, pokrájané na plátky o hrúbke asi 3 - 4 mm, osolila som ich,...
  6. ...na zemiaky som položila pripravené rezne,...
  7. ...pokryla som ich cibuľou,...
  8. ...paprikou,...
  9. ...poslednú vrstvu tvorili jemne osolené zemiaky,...
  10. ...ktoré som potrela osolenou kyslou smotanou a neprikrytý pekáčik som vložila piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov C, piekla som 1 hodinu, zatiaľ sa zemiaky upiekli a mäsko medzi zemiakmi sa udusilo do mäkka aj so zeleninkou.
  11. Horúce mäsko som položila na zapečené zemiaky so smotanou a obložila udusenou zeleninkou.
  12. Je to veľmi chutné jednoduché jedlo, ktoré sa spraví v rúre samo a prakticky bez práce.