Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)

5
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Marinádu na kuracie stehná som urobila z korenia na pečené kura, pridala som soľ, vegetu a olej.
  2. Mäso zvyknem piecť v jánskej mise, podliaté vodou.
  3. Zemiaky dáme variť v šupke.
  4. Mäso pravidelne polievame výpekom.
  5. Keď sú zemiaky uvarené,ošúpeme ich a pridáme maslo. Ja dávam maslo poďľa odhadu tak, aby kaša bola vláčna. Ochutíme soľou a vegetou.
  6. Potom na papier na pečenie vytvarujeme zemiakovú kašu podľa vlastnej fantázie.
  7. Dáme zapiecť na cca 15min, kým kaša nechytí zlatistú farbu a je chrumkavá. Dobrú chuť:)