Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)
5 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Marinádu na kuracie stehná som urobila z korenia na pečené kura, pridala som soľ, vegetu a olej.
- Mäso zvyknem piecť v jánskej mise, podliaté vodou.
- Zemiaky dáme variť v šupke.
- Mäso pravidelne polievame výpekom.
- Keď sú zemiaky uvarené,ošúpeme ich a pridáme maslo. Ja dávam maslo poďľa odhadu tak, aby kaša bola vláčna. Ochutíme soľou a vegetou.
- Potom na papier na pečenie vytvarujeme zemiakovú kašu podľa vlastnej fantázie.
- Dáme zapiecť na cca 15min, kým kaša nechytí zlatistú farbu a je chrumkavá.
Dobrú chuť:)