Zapekaná zeleninka s kabátikom

Autor receptu: jezibabka1

Pridávam recept, lebo sa v tomto období hodí. Ja mám rada mäsko, ale tiez treba aj zmenu a tento recept som si oblubila preto, lebo doma ho maju radi a ja aspon nemusím mať čistu "burinku"

Postup

  1. karfiol rozoberieme na ruzicky a uvarime v osolenej vode do polomäkka a scedime
  2. KABATIK-rozky nakrajame na kocky, pridame vajcia, cibulku, vnat, pazitku, sunku (dnes nie), vegetu a sol podla chuti, zamiesame a pridavame mlieko tak, aby kabatik nebol suchy, ale ani rozmoceny
  3. zapekaciu misu potrieme olejom, poukladame karfiol, prikryjeme kabatikom, navrch dame platky masla a pecieme v predhriatej rure, kym nieje kabatik zlatohnedy
  4. mame to radi so zemiakovou kasou alebo s varenymi zemiakmi s masielkom a k tomu dobry zeleninovy salat ( ten lubim aj ja a bez vsetkeho)