Zapekaná zeleninka s kabátikom
Autor receptu: jezibabka1
Pridávam recept, lebo sa v tomto období hodí. Ja mám rada mäsko, ale tiez treba aj zmenu
a tento recept som si oblubila preto, lebo doma ho maju radi a ja aspon nemusím mať čistu
"burinku"
Postup
- karfiol rozoberieme na ruzicky a uvarime v osolenej vode do polomäkka a scedime
- KABATIK-rozky nakrajame na kocky, pridame vajcia, cibulku, vnat, pazitku, sunku (dnes nie), vegetu a sol podla chuti, zamiesame a pridavame mlieko tak, aby kabatik nebol suchy, ale ani rozmoceny
- zapekaciu misu potrieme olejom, poukladame karfiol, prikryjeme kabatikom, navrch dame platky masla a pecieme v predhriatej rure, kym nieje kabatik zlatohnedy
- mame to radi so zemiakovou kasou alebo s varenymi zemiakmi s masielkom a k tomu dobry zeleninovy salat ( ten lubim aj ja a bez vsetkeho)