Zapekaná ryža na spôsob číny

Autor receptu: aszabka

Včera som bola v čínskej reštaurácii a nesmierne som sa objedla (: A keďže mám rada čínske jedlo, pokúsila som sa dnes z toho, čo som mala doma, ukuchtiť čosi podobné..krevety som vynechala a hrášok a kapustu som nahradila cukinou..Pravdepodobne to má k čínskej príprave jedla ďaleko, ale mne to neva, veď nemusím všetko vedieť ((:

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na tenké rezance, či menšie kúsky. Pripravíme si marinádu a mäsko si necháme v nej cez noc, kto sa ponáhľa, tak aspoň hodinu, dve.
  2. Nakrájame si mrkvu a cukinu na tenučké prúžky. Na panvici s kvapkou oleja osmahneme najprv kuracie rezance a krátko ich podusíme. 5 minút pred dokončením pridáme mrkvu a cukinu..dodusíme. Uvaríme si ryžu, ako zvykneme, akurát ju dochutíme korením na čínu a štipkou soli a vsypeme ju už uvarenú na panvicu ku mäsku so zeleninou. Rýchlo opečieme. Hotovo, snáď si pochutíte..