Pečená hliva

Zapekaná hliva ustricová vegan (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Toto mi prišlo na email. Vyskúšali sme a veľmi nám to chutilo. Tak som to sem pridal, len na osvieženie pamäti, lebo som zistil, že tu už je niečo také. Bol prvý piatok v mesiaci, tak sme to brali, ako príprava na veľký piatok.

3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Hlivu očistíme od hrubej časti. Potrháme si na veľkosť podľa seba. Počítajte, že sa pečením zmenší. Dávame to do väčšej misy.
  2. K tomu priložíme očistený cesnak celé strúčiky s cibuľkou. Nebojte sa cesnaku, on sa upečie. Cibuľku krájame na kolieska aj s vňaťou.
  3. Ďalej pridáme pokrájané oregano a bazalku do misy. Napokon korenie, rascu a osolíme.
  4. Polejeme olejom a dobre premiešame. Preložíme to do hrnca na pečenie a dáme do rúry piecť pri 200 °C asi 45 minút.
  5. Dobré sú k tomu aj takéto špecle. Prílohu si zvoľte sami.
  6. Tieto stačí na panvici a lyžici oleja opiecť. Za chvíľu sú hotové. Nemusia sa variť.
  7. Potom už len naložíme a vychutnávame, teda aspoň ženy. Ja mám vo vačku 20 cm kúsok klobásy a potajme k tomu odhrýzam, keď sa nepozerajú. To aby som nedostal bolenie brucha s takou planinou.
  8. Ako zákusok sme podávali ešte k tomu opečené šampióny. Tie stačí dať na plech trochu osoliť a posypať rascou a za 10 minút sú v rúre opečené na 200 °C. Je to taká chuťovka k tomu. Takže bol hubový piatok.