Pečená hliva
Zapekaná hliva ustricová vegan (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Toto mi prišlo na email. Vyskúšali sme a veľmi nám to chutilo. Tak som to sem pridal, len
na osvieženie pamäti, lebo som zistil, že tu už je
niečo také. Bol prvý piatok v mesiaci, tak sme to brali, ako príprava na veľký piatok.
3 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Hlivu očistíme od hrubej časti. Potrháme si na veľkosť podľa seba. Počítajte, že sa pečením zmenší. Dávame to do väčšej misy.
- K tomu priložíme očistený cesnak celé strúčiky s cibuľkou. Nebojte sa cesnaku, on sa upečie. Cibuľku krájame na kolieska aj s vňaťou.
- Ďalej pridáme pokrájané oregano a bazalku do misy. Napokon korenie, rascu a osolíme.
- Polejeme olejom a dobre premiešame. Preložíme to do hrnca na pečenie a dáme do rúry piecť pri 200 °C asi 45 minút.
- Dobré sú k tomu aj takéto špecle. Prílohu si zvoľte sami.
- Tieto stačí na panvici a lyžici oleja opiecť. Za chvíľu sú hotové. Nemusia sa variť.
- Potom už len naložíme a vychutnávame, teda aspoň ženy. Ja mám vo vačku 20 cm kúsok klobásy a potajme k tomu odhrýzam, keď sa nepozerajú. To aby som nedostal bolenie brucha s takou planinou.
- Ako zákusok sme podávali ešte k tomu opečené šampióny. Tie stačí dať na plech trochu osoliť a posypať rascou a za 10 minút sú v rúre opečené na 200 °C. Je to taká chuťovka k tomu. Takže bol hubový piatok.