Zapekaná cvikla
Zapekaná cvikla podľa Petra Šarkana Nováka (videorecept)
Autor receptu: sons
Jednoduchý a rýchly recept na zaujímavé a zdravé jedlo, na ktoré budete potrebovať iba pár surovín.
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Ošúpanú cviklu nakrájame na plátky a vložíme do pekáča.
Polejeme olivovým olejom, pridáme pár kúskov masla a posypeme feniklovými semienkami.
Zakryté dáme piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
- Upečenú cviklu posypeme fetou nakrájanou na kúsky a rozdrvenými chilli papričkami. Opäť polejeme trochou olivového oleja a neprikryté vložíme späť do rúry na dobu približne 15 minút.
- Olivový olej zmiešame s trochou medu, šťavou z citróna, dijonskou horčicou a dobre premiešame.
- Zapečenú cviklu podávame so špenátovými listami preliatymi horčicovo-medovou zálievkou a zľahka opečeným kváskovým chlebom.