Zapekaná cvikla

Zapekaná cvikla podľa Petra Šarkana Nováka (videorecept)

Autor receptu: sons

Jednoduchý a rýchly recept na zaujímavé a zdravé jedlo, na ktoré budete potrebovať iba pár surovín.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpanú cviklu nakrájame na plátky a vložíme do pekáča. Polejeme olivovým olejom, pridáme pár kúskov masla a posypeme feniklovými semienkami. Zakryté dáme piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
  2. Upečenú cviklu posypeme fetou nakrájanou na kúsky a rozdrvenými chilli papričkami. Opäť polejeme trochou olivového oleja a neprikryté vložíme späť do rúry na dobu približne 15 minút.
  3. Olivový olej zmiešame s trochou medu, šťavou z citróna, dijonskou horčicou a dobre premiešame.
  4. Zapečenú cviklu podávame so špenátovými listami preliatymi horčicovo-medovou zálievkou a zľahka opečeným kváskovým chlebom.