Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept)

Autor receptu: bejaja

Je veľa spôsobov ako sa dá upraviť brokolica.Pozerala som na vareche - a našla som - niekoľko receptov úpravy brokolice. Aj keď sú podobné, s menšími rozdielmi ingrediencií - ja vám ponúkam svoj recept, je to jednoduché a rýchlo pripravené jedlo. Možno niekoho zaujme a skúsi moju verziu prípravy.

2
porcie
35min. minút
príprava
30min minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme, brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme vo vode asi 3 - 4min.(nevaríme ju dlho,aby bola chrumkavá), scedíme a schladíme pod studenou vodou, aby zostala pekne zelená. Zapekaciu misu vymažeme bravčovou masťou, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme do misy,na zemiaky dáme polovicu na plátky nakrájaného cesnaku a brokolicu.
  2. Vajíčka rozmixujeme so smotanou, soľou, čiernym mletým korením,Solamylom a druhou polovicou popučeného cesnaku.(My, máme radi cesnak, tak ja ho niekedy pridám i viac, záleží, kto ako ho má rád, lebo niekto má s ním tráviace problémy). Rozmixovanou zmesou zalejeme zemiaky s brokolicou.
  3. Syr nastrúhame na jemno a posypeme ním brokolicu a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 25 - 30 min. ( ja používam plynovú), elektrická asi tak -180° - 25 min.
  4. Takto vyzerá môj finálny výrobok, ktorý môžeme pekne spapkať. Tým, ktorí môj recept vyskúšajú prajem dobrú chuť! :))