Zapečené zemiakové šúľance
Zapečené zemiakové šúľance (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Ďalšia naša obľúbená rýchlovka.
4 porcie |
10 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup
- Šúľance naukladáme na rajnicu s nelepivým povrchom. Nelejeme olej.
- Pripravíme si mozzarellu a vajcia.
- Vajcia vidličkou rozšľaháme, primiešame strúhanú mozzarellu, korenie a vegetu. Keď použijem vegetu, tak už nedávam soľ. Kto nechce vegetu, môže dať soľ.
- Zmes nalejeme na šúľance a dáme do rúry, ktorú zapneme na 200 °C na 12 minút. To uvidíme, keď začne chytať krásnu žltú farbu.
- Asi takto vyzerá upečené.
- Potom to rozrežeme do kríža a máme štyri chutné porcie na obed, alebo večeru. Kto chce, dá si k tomu nejakú zeleninu.