Zapečené zemiakové šúľance

Zapečené zemiakové šúľance (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Ďalšia naša obľúbená rýchlovka.

4
porcie
10 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Šúľance naukladáme na rajnicu s nelepivým povrchom. Nelejeme olej.
  2. Pripravíme si mozzarellu a vajcia.
  3. Vajcia vidličkou rozšľaháme, primiešame strúhanú mozzarellu, korenie a vegetu. Keď použijem vegetu, tak už nedávam soľ. Kto nechce vegetu, môže dať soľ.
  4. Zmes nalejeme na šúľance a dáme do rúry, ktorú zapneme na 200 °C na 12 minút. To uvidíme, keď začne chytať krásnu žltú farbu.
  5. Asi takto vyzerá upečené.
  6. Potom to rozrežeme do kríža a máme štyri chutné porcie na obed, alebo večeru. Kto chce, dá si k tomu nejakú zeleninu.