Zapekané zemiaky

Zapečené prekladané zemiaky s hubami (fotorecept)

Autor receptu: mysiacik

Milujem hríby, kebyže je na mne, dávam ich asi všade, kam sa len dá. Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, je jednoduché a tá hríbová chuť? Musíte vyskúšať :D

6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si uvaríme v osolenej vode (v šupke). Medzitým si na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a scedené hríby, ktoré sme si nechali predtým asi 15 minút v horúcej vode napučať. Osolíme, okoreníme, pridáme aj trocha šťavy z hríbov a necháme asi 10 minút dusiť. Misu z jenského skla si namastíme olivovým olejom a posypeme stúhankou. Keď už máme zemiaky hotové, ošúpeme, krájame na plátky a postupne ukladáme do zapekacej misy. Na prvú vrstvu uložíme polovicu opraženej cibuľky s hubami, opäť navrstvíme zemiaky, na ktoré uložíme druhú polovicu zmesi.
  2. Nakoniec pokryjeme poslednou vrstvou zemiakov. Takto uložené, strčíme do rúry na 180 stupňov, asi na 10 minút, vytiahneme a zalejeme smotanou zmiešanou s vyšľahanými vajíčkami (samozrejme osolené, okorenené) a vrátime naspäť do rúry a pečieme do zlatista :)