Zapečené plnené zeleninové palacinky (fotorecept)

Autor receptu: amelie

V záhrade ešte zostala posledná zelenina. Dá sa z nej urobiť dobrá večera.

Postup

  1. K hladkej múke môžeme pridať polohrubú (pretože sa hrubá a polohrubá múka nedá kúpiť všade, zvykla som si používať na palacinky hladkú).
  2. Množstvo zeleniny odhadneme podľa veľkosti a potreby, postrúhame ju nahrubo, uložíme do mištičiek a osolíme.
  3. Medzitým na cibuli podusíme kuracie drobky domäkka, osolíme a okoreníme podľa chuti).
  4. Keď zelenina pustí vodu, dobre ju vyžmýkame. Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme vajcia. mlieko, zeleninu, nadrobno posekané bylinky, okoreníme a osolíme.
  5. Zo surovín vymiešame redšie palacinkové cesto (podľa potreby pridáme mlieko) a upečieme tenké palacinky.
  6. Naplníme ich podusenou kuracou zmesou,
  7. poukladáme do pekáča, navrch dáme pásiky tvrdého syra, ja som mala tilsitter, a zapečieme v rúre.