Zapečené palacinky s mäsom na spôsob lasagne (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Robím od oka, množstvá sú len orientačné, recept na palacinky nedávam, každý má svoj obľúbený, treba urobiť bez cukru.

6
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na masti som spenila cibuľu s cesnakom, pridala som mäso a sprudka som ho opekala, aby sa rozpadlo a zatiahlo
  2. Pridala som baranie rohy, soľ, koreniny a oregano, trochu som podliala vývarom a chvíľu dusila
  3. Pridala som pokrájané huby
  4. Zas som chvíľu podusila, ochutnala som, keďže to nemalo požadované grády, pridala som štipku habanera, potom ešte druhú
  5. Pridala som pretlak
  6. Chvíľlu som miešala, zmes je hotová
  7. Do zapekacej misy som dala jednu a pol palacinky, treba si ich pokrájať, aby zaplnili dno, na to som dala mäsovú zmes a namrvila balkánsky syr, môže sa dať aj mozzarella, alebo iný syr podľa chuti
  8. Toto som opakovala, kým som neminula suroviny, navrch mäso a syr, celé som to zaliala smotanou a dala piecť na 200° na cca 40 min.
  9. Upečené
  10. Na tanieri som posypala pažítkou, k tomu zeleninový šalát