Zapečené palacinky s mäsom na spôsob lasagne (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Robím od oka, množstvá sú len orientačné, recept na palacinky nedávam, každý má svoj obľúbený, treba urobiť bez cukru.
6 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Na masti som spenila cibuľu s cesnakom, pridala som mäso a sprudka som ho opekala, aby sa rozpadlo a zatiahlo
- Pridala som baranie rohy, soľ, koreniny a oregano, trochu som podliala vývarom a chvíľu dusila
- Pridala som pokrájané huby
- Zas som chvíľu podusila, ochutnala som, keďže to nemalo požadované grády, pridala som štipku habanera, potom ešte druhú
- Pridala som pretlak
- Chvíľlu som miešala, zmes je hotová
- Do zapekacej misy som dala jednu a pol palacinky, treba si ich pokrájať, aby zaplnili dno, na to som dala mäsovú zmes a namrvila balkánsky syr, môže sa dať aj mozzarella, alebo iný syr podľa chuti
- Toto som opakovala, kým som neminula suroviny, navrch mäso a syr, celé som to zaliala smotanou a dala piecť na 200° na cca 40 min.
- Upečené
- Na tanieri som posypala pažítkou, k tomu zeleninový šalát