Zapečené cukety s kuracím mäsom, ryžou a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Máme cukety, treba ich jesť :-)

40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté cukety nakrájame na tenké plátky, osolíme a počkáme aspoň 20 minút, nech pustia vodu.
  2. Cibuľku orestujeme so slaninkou na masti, potom k nej pridáme mäso, papriku nakrájanú na tenké plátky, trošku orestujeme a nakoniec pridáme červenú mletú papriku, podlejeme troškou kuracieho vývaru a dusíme 10 - 15 minút.
  3. Medzitým si pripravíme bylinkovú zmes. V mažiari roztlačíme cesnak, pridáme olej a bylinky. Všetko poriadne roztlačíme, zmiešame, nech sa chute prepoja.
  4. Po 15 minútach pridáme k mäsu uvarenú ryžu (robila som grilované kura s ryžou, tak som mala), premiešame, odstavíme a vmiešame tam bylinkovo-cesnakovú zmes, podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
  5. Cuketa už pustila dostatok vody, teraz ju dôkladne osušíme utierkou a na sucho ju opečieme na teflónovej panvici. Keď je cuketa opečená, začneme vrstviť.
  6. Na dno maslom vymasteného pekáča dáme časť opečených cukiet, na to dáme prvú vrstvu mäsovo-ryžovej zmesi.Na vrch naukladáme paradajky nakrájané na kolieska, postrúhame syrom.
  7. Pokračujeme vrstvou cukiet, mäsovou zmesou, paradajkami, nastrúhaným syrom a cuketami.
  8. Poslednú vrstvu tvorí syr a nakrájaná mozzarela.
  9. Pečieme pri 200 stupňoch asi 35 minút, do zlatista. Je tošťavnaté, ak niekto chce kompaktnejšiu konzistenciu, môže pridať zálievku zo smotany a vajec :-)