Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: alex100

Vlastný recept, na bežný deň v týždni. Veľmi chutný a ľahký

8
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Bravčové mäso spolu s cibuľkou a cesnakom zomelieme, potom pridáme mletú červenú papriku a čierne mleté korenie a soľ podľa chuti, všetko riadne premiešame a na kvapke oleja opečieme na panvici.
  2. Cuketu pokrájame na kolieska, syr / tekovská údená tehla, alebo iný na hrubo postrúhame/, šampiňóny pokrájame na plátky. Dno pekáča pomastíme výpekom z mäsa, potom vyložíme kolieskami cukety. Cuketu posypeme mäsom , na to dáme vrstvu šampiňónov a zbytok mäsa. Na mäso znova šampiňóny a na tieto poslednú vrstvu cukety. Jemne posypeme provensálskym korením a navrch dáme rovnomerne strúhaný syr.
  3. Vajcia spolu so štipkou soli smotanou na varenie a múkou rozšľaháme a zmes vylejeme rovnomerne na syr. prikryjeme a dáme piecť. Podávame so zemiakovou kašou.