Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.
6 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
- Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
- Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
- Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
- Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.
- Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.