Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
  2. Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
  3. Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
  4. Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
  5. Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.
  6. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.