Zamatová tortička

Autor receptu: monkkychanel

Túto tortičku som robila poľa receptu na rovnomennú roládu, akurát pomer ingrediencii na cesto som upravila pre veľkosť novej tortovej formičky /priemer 18 cm/.

12
porcií
60 minút
príprava
16 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si pripravíme klasickým spôsobom ako piškótové, bielka vyšľaháme s cukrom do tuha, postupne pridáme po jednom žĺtku-vyšľaháme a nakoniec zľahka vmiešame vopred zmiešanú múku s kakaom a sódou. Vylejeme do vopred už vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Ja som ju piekla na 180°C prvých 8 minút, potom som opatrne otvorila rúru a formu som zakryla papierom na pečenie a dala piecť ešte ďalších 8 minút.
  2. V mlieku rozmiešame múku a vajce, uvaríme hustú kašu. Do úplne vlažnej vmiešame smetol a poriadne vyšľaháme. Potom krém rozdelíme na dve polovice, do jednej zašľaháme vanilkový cukor-prípadne vanilkovú esenciu, do druhej primiešame kakao a práškový cukor. Vzniknú nám dva krémy : svetlý a tmavý
  3. Po vychladnutí korpusu si ho pekne na otočnom podnose narežeme na tri rovnaké časti. Môžeme pristúpiť k plneniu tortičky,ale najprv si odoberieme trochu krému na záverečné potretie tortička/ja som si odložila z tmavého/ spodný plát natrieme svetlým a plát stredný tmavým krémom, spojíme krémom k sebe a postup zopakujem iba,že krém natrieme v opačnom poradí /tzv.zrkadlovo/, trošku zatlačíme a môžeme potrieť krémom vrch a bok tortičky...na chvíľu odložíme do chladničky...:-D
  4. Pripravíme si čokoládovú polevu tmavú- horkú a bielu. Tmavou čokoládou polejeme vrch tortičky, po bokoch necháme stiecť a na záver môžeme ešte bielou čokoládou popísať vrch tortičky...dáme stuhnúť do chladničky...;-) Vydarila sa, ale hlavne potešila mojich maškrtníkov....<3