Zaláskované cupcakes

Autor receptu: natali

cesto na cupcakes mám zo stránky http://mspoppycupcake.blogspot.hu/ aj krém, ale ten som trošku pomenila. síce sa mi nepodarili veľmi pekné fotky, ale naživo sú tieto koláčiky roztomilé a moji pokusní králici, mamina a sestrička ich odsúhlasili :)

9
porcií

Postup

  1. Maslo vyšľaháme s cukrom a pridávame po 1 vajci. Vyšľaháme a pridáme aj druhé vajce. potom pridáme múku, mlieko, vanilkový extrakt, ak máme, ďalej kypriaci prášok a soľ a šľaháme. Keď máme pekne jemnú hmotu vypracovanú, časť z nej si odoberieme, cca 1/5 a tú zafarbíme potravinárskou farbou. vylejeme na malý plech vystlaný papierom a upečieme.
  2. keď máme upečené ružové cesto, necháme ho vychladnúť a medzitým si do košíčkov, ktoré sme vložili do muffinovej formy dáme za lyžicu cesta. z ružovej piškóty si pomocou malých formičiek povykrajujeme malé srdiečka a tie potom položíme na cesto. zalejeme cestom asi do 3/4 košíčka a pečieme 25 minút na 180 stupňoch.
  3. kým sa muffiny pečú, urobíme si plnku, polovicu tvarohu a mascarpone si vyšľaháme s cukrom a druhú polovicu zvlášť, tiež s cukrom, ale pridáme aj malinový džem a farbivo. cukor pridávajte postupne, a ochutnávajte, možno sa vám bude žiadať ešte pridať, alebo ubrať.
  4. keď už budú maffiny upečené, treba ich nechať vychladnúť a potom zdobiť krémom. ja som si sáčok naplnila aj bielym aj ružovým krémom, aby sa vytvoril dvojfarebný efekt. pred zdobením je dobré si krém dať aspoň na chvíľu do mrazničky, na nejakých 5 minút, môj bol príliš teplý a roztekal sa pri zdobení. vrch cupcake-ov možno ešte dozdobiť ozdobami. ja som si vyrobila srdiečka z fondantu. Dobrú chuť! takto asi vyzerajú koláčiky prekrojené, nejak sa mi nepodarilo zachovať tvar srdiečok vo vnútri..:( ale na chuti to neubralo..