Zákusok Štedrák (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Na spôsob kysnutého.

60 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najsamprv treba si očistíť jablká,nakrájať na kocky ,podľiať trochou vody,pridať cukor a rozvariť.
  2. Kým sa jablka varia,pripravíme si cesto.Zhnetieme suroviny a rozkrojíme na polovicu.jednú polku vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom ho upečieme.
  3. Pripravíme si plnky.mak zaparíme vriacou vodou,pridáme cukor,orechy a maslo a zmiešame.Z troch bielkov vyšľaháme sneh
  4. a pridáme k maku.Zamiešame.
  5. Tvarohovú plnku si pripravíme tak,že vajcia,cukre a maslo vyšľaháme.Do vyšľahaného pridáme tvaroh a zl.klas a zamiešame.
  6. Druhé cesto vyvaľkáme,upožíme na pomastený plech,naň rozotrieme makovú plnku,
  7. na makovú plnku vylejeme tvaroh a rovnomerne rozotrieme.Upečieme na 180 °C asi 35-40 min.Po upečení necháme koláč prechladnúť.
  8. Kým sa koláč chladí do jablk pridáme zl.klas ,
  9. vanilkový cukor a škoricu a uvaríme.
  10. jablkový puding vylejeme na upečený koláč,rozotrieme
  11. a na jablká položíme upečený čistý plat.jemne zatlačíme a pocukrujeme pr.cukrom.
  12. Po vychladení pokrájame.
  13. Dobrú chuť.