Jahodový zákusok
Zákusok s jahodami a parížskym krémom (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Už dlho som nerobila nič s parížskou šľahačkou alebo krémom, ku klasickému piškótovému cestu v spojení s ovocím sa veľmi
hodí, treba vyskúšať.
12 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Deň dopredu som uvarila smotanu s čokoládou a maslom, nechala som vychladiť a dala na celú noc do chladničky. Postup nemám odfotený. Na druhý deň som zmes vyšľahala na tuhý krém a odložila späť do chladničky.
- Suroviny na cesto:
- Bielky s tretinou cukru som vyšľahala dotuha.
- V inej miske som vyšľahala žĺtky so zvyškom cukru až do svetložlta, pridala múku s práškom do pečiva, musela som pridať aj horúcu vodu, lebo zmes bola veľmi hustá. Potom som varechou vmiešala žĺtkovú zmes do bielkového snehu.
- Plech som vymastila maslom a vysypala múkou, nemala som hrubú, tak som dala polohrubú.
- Cesto som dala na plech. Má mať penovú konzistenciu, nie sa roztekať.
- Cesto som rozotrela na plechu...
- ...a piekla na 180 stupňoch 15 minút.
- Cesto som nechala tak 20 minút vychladnúť a potom som ho natrela domácim višňovým džemom. Naň som poukladala polovičky jahôd, tie boli z obchodu.
- Na jahody som navrstvila a uhladila čokoládový krém a posypala som ho obyčajným kakaom.
- Takto vyzerá už v reze na tanieri, dobrú chuť želám.