Zákusok podkovička (fotorecept)
Autor receptu: ywett
s ananásom;-) Inšpirovala som sa mojím receptom, len som dala inú plnku a ovocie. Kedže som chcela aby to bola schovaná roláda a nepodarilo sa mi to tak stočiť, tak som musela vymyslieť nový názov :-D
45-50 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Z bielkov a 3 lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh (najskôr vyšľahám sneh a potom pridám cukor)
- Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom.
- Po lyžiciach pridávame 2 PL oleja a 4 PL horúcej vody.
- Varechou primiešame kakao a puding.
- A pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame sneh.
- Cesto vylejeme na plech ( ja som dávala s rozmerom36x26 ale plech môže byť aj menší) vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- Ananásový kompót necháme odkvapkať.
- Do ananásovej šťavy dáme 4 polievkové lyžice hrubej múky a vo vodnom kúpeli uvaríme na hustú kašu.
- Maslo vymiešame s cukrom.
- A dobre vychladnutú plnku primiešame do vymiešaného masla s cukrom a vyšlaháme.
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a stiahneme papier.
- Z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy)
- A zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé)... teda spojíme ako slzu alebo ako roládu.
- Formu (30x10x5cm) vystelieme potravinárskou fóliou, na ktorú poukladáme polovičky ananásu a nastriekame plnku.
- Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme na kúsky pokrájaný ananás.
- Opatrne zavinieme alebo len preložíme a vložíme do formy, natrieme zvyškom plnky.
- A priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do chladničky.
- Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.
- A pokrájame.
- Prajem dobrú chuť!:)