Zákusok podkovička (fotorecept)

Autor receptu: ywett

s ananásom;-) Inšpirovala som sa mojím receptom, len som dala inú plnku a ovocie. Kedže som chcela aby to bola schovaná roláda a nepodarilo sa mi to tak stočiť, tak som musela vymyslieť nový názov :-D

45-50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov a 3 lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh (najskôr vyšľahám sneh a potom pridám cukor)
  2. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom.
  3. Po lyžiciach pridávame 2 PL oleja a 4 PL horúcej vody.
  4. Varechou primiešame kakao a puding.
  5. A pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame sneh.
  6. Cesto vylejeme na plech ( ja som dávala s rozmerom36x26 ale plech môže byť aj menší) vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  7. Ananásový kompót necháme odkvapkať.
  8. Do ananásovej šťavy dáme 4 polievkové lyžice hrubej múky a vo vodnom kúpeli uvaríme na hustú kašu.
  9. Maslo vymiešame s cukrom.
  10. A dobre vychladnutú plnku primiešame do vymiešaného masla s cukrom a vyšlaháme.
  11. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a stiahneme papier.
  12. Z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy)
  13. A zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé)... teda spojíme ako slzu alebo ako roládu.
  14. Formu (30x10x5cm) vystelieme potravinárskou fóliou, na ktorú poukladáme polovičky ananásu a nastriekame plnku.
  15. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme na kúsky pokrájaný ananás.
  16. Opatrne zavinieme alebo len preložíme a vložíme do formy, natrieme zvyškom plnky.
  17. A priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do chladničky.
  18. Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.
  19. A pokrájame.
  20. Prajem dobrú chuť!:)