Krehké cesto
	        Základný recept na krehké cesto (fotorecept)
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Príprava krehkého cesta je veľmi jednoduchá, ale musíte dodržať pár pravidiel, aby bolo skutočne krehké a jemné.
| 		  
				  	  
				  	1 ks porcia  | 
				  	  
				  	30 (+ chladenie) minút príprava  | 
Postup
- Na pracovnú dosku preosejeme múku a vmiešame do nej soľ. Studené maslo nakrájame na malé kocky a vidličkou zapracujeme do múky. Pridáme vajce a vodu a rýchlo spracujeme hladké cesto. 
 - Cesto by sa nemalo dlho spracovávať rukami, aby maslo príliš nezmäklo. Najlepšie ho pripravíme v robote s hákovým nadstavcom. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme odležať aspoň hodinu, ale pokojne aj celú noc.
 - Odležané cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom minimálne 30 cm, cesto by malo byť hrubé asi 4 mm.  Cesto vaľkáme na silikónovej podložke alebo medzi dvoma papiermi na pečenie, nebude sa lepiť a nebudeme ho musieť podsypávať múkou. Podsypávaním sa do cesta zapracuje ďalšia múka a cesto tak stráca krehkosť. 
 - Vyvaľkaným cestom vystelieme okrúhlu formu s priemerom 22 cm a zodvihneme okraj. Formu pod krehkým cestom nemusíme vysypávať ani vykladať papierom na pečenie. Stačí ju len zľahka vymastiť maslom. Cesto vo forme uhladíme a prečnievajúce okraje odrežeme podľa okrajov formy. Cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Takto pripravené cesto dáme na 30 minút vychladiť, ideálne do mrazničky.