Zajačik pod perinkou

Autor receptu: jarushka1981

Milujem domáceho zajaca, milujú ho moje deti aj manžel, robím ho často práve týmto spôsobom, pretože je z neho polievka aj hlavné jedlo. Keď cítim jeho vôňu, vraciam sa späť do detstva, keď mi ho varievala starká, neskôr mamina a tá to potom naučila mňa. Som jej nesmierne vďačná.

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť zajačika - do tlakového hrnca - iba zajačik, korenie, voda, domáca vegeta - prípadne soľ. Nič viac, zavrieme a varíme v tlakovom hrnci do zmäknutia mäsa - najlepšie bude, ak sa bude mäso od kosti oddeľova, ja som varila cca 60 minút.
  2. A takto vyzerá vývar ešte s mäskom v hrnci. Mäsko vyberieme a oberieme od kosti. Ak je potrebné, vývar precedíme.
  3. Do vývaru dáme dovariť koreňovú zeleninu (ja som použila mrkvu, petržlen, zeler, kúsok kalerábu a vňať zo zeleru a cesnak). Zeleninu varíme do zmäknutia, dovaríme cestoviny (haluštičky, či rezance...ako kto chce).
  4. Poďme späť ku zajacovi. Mäsko, ktoré si oberieme uložíme na dno zapekacej nádoby. Pekáč nemastím.
  5. Urobíme si plnku z troch rožkov (ja som použila 3 malé svetlé bagetky, vajíčka, vňate z petržlenu, mlieka, vegety. A necháme postáť.
  6. Nakrájame si pečienku zo zajaca a pečienku z kuraťa na kocky, slížiky (ako chcete), a pripravíme ju na jednej cibuli. Nekorením, nesolím.
  7. Pečienku odstavíme a šupneme ju rovno do plnky. Asi takto :-)
  8. Celú zmes premiešame na navrstvíme na zajaca do zapekacej nádoby.
  9. Zapečieme v rúre na 180 st. 20-30 minút. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou, ktorú som nestihla už odfotiť :-)