Zajačie rezne so zemiakmi na cibuľke (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Nedeľný obed.

6
porcií
5 - 10 minút
príprava
3 - 5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vykostené mäsko jemne vyklepeme vo fólii, aby sme neofŕkali linku aj seba.
  2. Trochu zasolíme a necháme chvíľu odpočívať.
  3. Potom rezne obalíme v múke.
  4. Z vajíčka mlieka a hrubej múky si pripravíme cesto husté asi ako na palacinky. V ňom z oboch strán omáčame rezne.
  5. Opatrne prenesieme na rozpálený tuk a chvíľu z oboch strán vysmážame.
  6. Podávame so zemiakmi na cibuľke a trochu mletej červ. papriky ( u nás tomu hovoríme " krumplyšterc " alebo " krumplypaprikáš " ) a so šalátom. Verte mi, že toto je skoro ako hovorieva šéfkuchár Žídek, " Nebíčko v papuľke ". Dobrú chuť!
  7. Na masti alebo oleji speníme cibuľku- jemne do zlatova.
  8. Zemiaky sme si urobili skôr na pare a potom sme ich šupli na cibuľku. Prifarbili sme ich mletou červenou paprikou a dochutili soľou. No a príloha k rezňom je tu.