Zajačia restovaná pečeň na zázvore (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Zajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký svoj recept a celkom sa vydaril. Veľká škoda, že sa dá veľmi ťažko zohnať, ale tí čo chováte zajačiky môžete vyskúšať.

2-3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, pečienku umyjeme a necháme stiecť. Potom ju mierne posolíme, a okoreníme korením 4 farby z oboch strán. Medzitým si pripravíme zázvorovú pastu z uvedených ingrediencií.
  2. V ďalšom kroku pečienku z jednej strany poprášime hladkou múkou najlepšie cez malé sítko. Otočíme a na druhú stranu lyžičkou nanesieme zázvorovú pastu, popritláčame a tesne pred restovaním tiež poprášime hladkou múkou. Rozohrejeme si arašidový olej /môže byť aj stolový/,ja som ho chcela vyskúšať,janka z varechy poradila, že sa neprepaľuje a hodí sa na praženie a má výbornú chuť. Pečienky restujeme najprv z tej strany kde je len múka a potom z druhej strany. Treba dať pozor, vyberať širšou lopatkou, aby nám vytvorená krusta neodpadla.
  3. Nakoniec som si na ozdobu vypražila krúžky cibule, ktoré som predtým obalila v hladkej múke. Podávame s tatarskou omáčkou a hranolkami, alebo zemiakmi inak upravenými. Rada NAVYŠE: môžeme to urobiť aj v rúre, len treba dať pozor na čas, aby nám pečienka nestvrdla.