Wacky cake

Autor receptu: natt

údajne vznikol za druhej svetovej války, keď bol nedostatok mlieka, vajec a masla. Ideálny keď doma nemáte skoro nič, len základné potraviny na pečenie.Je úžasne vlhký a nadýchaný. Píšem Vám priamo z oslavy, kde sa podáva. A verte či nie, najväčšiemu kritikovi rodiny-deduškovi- veľmi chutí. Pýtal recept! Ulahodiť jeho chuťovým bunkám(najmä keď kakao nepokladá za obľúbené) je pre mňa naozaj úspech. Suroviny prekvapia- až nebudete vertiť že z toho môže byť niečo dobrého. Kto neskúsi nevie :)

Suroviny

Postup

  1. Do veäčšej misy dajte muku, kakao, sodu, pridajte cukor a soľ a dobre zamiešajte. V zmesi urobte dve diery, do jednej nalejte olej, do druhej ocot.
  2. To cele prelejte studenou vodou - do vody môžete pridať 1 čl kávy, nebude cítiť, len zvýrazní chuť kakaa - a miešajte, pokial v ceste niesu ziadne žmolky. Nalejte do formy a pečte - ako dlho záleží na forme, ktorú používate. Cupcakes asi 20-25 minut, tortu niečo cez pol hodiny (urobte test špajdlov).
  3. Recept je veľmi variabilný, môžete pridávat takmer čokoľvek chcete. Môžete pridat ovoce, orechy, nasekanú čokoladu, viac kávy, dochutiť rumom ... Podavajte len tak alebo napr. s čokoladovou polevou, krémom, sojovou šlahačkou, zmrzlinou, ovocím, marmeládou... Proste s tým robte čokolvek Vas napadne.