Vysmážané mrkvové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Pagáče sa daju robit naozaj rôzne.Ci uz pecene v rure,alebo vysmážane :-) Vždy sa dá na nich pochutiť ;-P

21ks
porcií

Postup

  1. Najprv si pripravime mrkvu.Ja ju nevarim,aby sa v nej uchovalo cim viac vitaminov :-) Odvazime si 500g uz ocistenej mrkvy,ktoru pokrajame na hrubsie kruhy.Do hrnca dame 25g masla,ku ktoremu pridame mrkvu.Osolime ju,premiesame a zakryte nechame na mensom ohni akoby dusit sa.Mrkva si sama pusti stavu,v ktorej sa udusi :-) Za obcasneho miesania takto mrkvu udusime do mäkka,no ak treba,tak kludne podlejme kvapkou vody :-) Ked je mrkva hotova,nechame ju vychladnut a nasledne ju rozmackame vidlickou...
  2. V jednej miske zmiesame 5dl muky(to su 5x1dl poharik) ,sol za 1kl a napokon 1 kopcovitu KL PDP-prasok do peciva. Do misky dame mrkvu,ku ktorej pridame najprv len polku muky a rukou premackame :-) Potom zasa druhu polku muky..Podla toho,aky typ muky mate,sa moze stat,ze budete potrebovat bud o trocha menej,alebo o trocha viac muky.Ja pouzivam T700 spaldovu bielu hladku.Cesto ma byt mäksie(trocha lepkave) Ku koncu,ked uz ste vmiesili opatrne tu druhu polku muky,tak uz cesto len zlahka pomocou muky napravte do bochnika...
  3. Cesto vylozime na pomucenu dosku.Najprv ho roztapkame trocha rukami a nasledne ho "zlahka" rozvalkame na hrubku cca.6mm. Ked je cesto rozvalkane,tak si z neho mozme vykrajovat bud okruhle pagace,alebo si to mozte zjednodusit ako ja :-) a cesto len pokrajat na kocky :-)
  4. V jednej panvici si rozohrejeme olej a pagace na strednom ohni z oboch stran opecieme.Ja ich obraciam dokonca 2x ,aby sa urcite vsade dobre opiekli :-) No a upecene pagace vykladame na kuchynsky papier,aby odsal prebytocny tuk.Ale musim dodat,ze tieto pagace "vobec" niesu mastne :-)
  5. Pagaciky su velmi chutne,lahucke a vdaka PDP su krasne nadychane :-) Kludne mozte pouzit aj obycajnu hladku muku,budu rovnako skvele :-)