Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Kysnuté cesto ochutené petržlenovou vňatou a cesnakom. Výborné samotné, ale aj ako príloha k polievke ;-P

12 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si poriadny zväzok petržlanovej vňate - netreba šetriť :-) a podla velkosti okolo 8 stručikov cesnaku. Musíte dat dosť cesnaku, aby sa dal v 1kg muke aj citit :-) V jednej miske si najprv lyžicou premiesame muku so solou. Potom pridame nadrobno pokrajanu vňat a na jemno nastruhany cesnak. Dobre v muke rozmiesame a pridame 4 kopcovitejšie PL jogurtu,1 bielok a droždie rozmiešane vo vlažnej vode. Ja som droždie rozmiesala v 3 dl vody a ostatnu vodu prilievala postupne. Vypracujeme si polotuhé, pomerne lepkave cesto. Posypeme ho mukou a este narýchlo premiesime do bochnika. Poprášime mukou a necháme cca 1h kysnut.
  2. Nakysnuté cesto vyklopime na pomucenu dosku a vyvalkame na hrubku cca 7-8 mm. Pokrajame ho lubovolne na štvorce, alebo obdĺžniky a hned ho môžme vysmážat, netreba ho nechat podkysnut. Pečieme v dostatočnom množstve oleja z oboch stran :-) Vykladala som na kuchynsky papier a každy kusok po upečení este trocha osolila :-)
  3. Cesto je chuťovo vyborne a vôbec nie je mastné. Dobre vynikne chut vňate, aj cesnaku :-) Výborné sú samotné, ale aj k polievkam. Ja ich zvyknem robit najmä k polievkam s jogurtovym základom. Dobrú chuť :-)