Vyslovene ostrá papriková domáca saláma

Autor receptu: pusta

Tento recept vkladám pre milovníkov ostrej chuti, ako aj zvýšený záujem zo strany varechárov o tento druh domácej salámy - ale varujem vopred každého, že je naozaj veľmi ostrej chuti.

300 minút
príprava

Postup

  1. Mäso starostlivo zbavíme kostí, i jej úlomkov, chrupaviek, šliach, ciev a kože, potom nakrájame na pásy,taktiež aj surovú slaninu bez kože.Bravčové mäso zomelieme na jemno, slaninu na hrubo.
  2. Mäsovo - slaninovú zmes poriadne premiešame so soľou, cesnakom a koreninami a dôkladne spolu prepracujeme. Masu plníme do umelých čriev č,65 a prerežeme každých 60 cm, konce poriadne na pevno zaviažeme.
  3. Hotové salámy poriadne zaúdime. Je dôležité, aby saláma v zime poriadne vymrzla, aby vydržala v bezvadnom stave do jari až leta. Táto saláma je obľúbeným výrobkom zabíjačiek, ale v dnešných podmienkach sa dá vyrobiť doma aj celoročne, dokonca aj v meste.