Vyprážaná ryba
Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z jedného
biocitróna rozmixujeme v mixéri.
- Sumca rozkrájame na rovnaké filety,
osolíme okoreníme. Obaľujeme postupne
v múke, v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Vyprážame na oleji dozlatista.
- Zemiakový šalát: V šupke uvarené vychladnuté zemiaky
nakrájame na kocky, pridáme najemno
nasekanú sparenú cibuľu, pridáme hrášok, najemno nasekanú uhorku a uvarenú mrkvu.
- Pripravíme nálev z octu, cukru a trošky vody, ktorý dochutíme soľou a korením.
Zalejeme ním šalát a pridáme horčicu, majonézu a worcester a zľahka premiešame. Šalát necháme odležať v chladničke.
|