Vyprážaná ryba

Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z jedného biocitróna rozmixujeme v mixéri.
  2. Sumca rozkrájame na rovnaké filety, osolíme okoreníme. Obaľujeme postupne v múke, v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na oleji dozlatista.
  3. Zemiakový šalát: V šupke uvarené vychladnuté zemiaky nakrájame na kocky, pridáme najemno nasekanú sparenú cibuľu, pridáme hrášok, najemno nasekanú uhorku a uvarenú mrkvu.
  4. Pripravíme nálev z octu, cukru a trošky vody, ktorý dochutíme soľou a korením. Zalejeme ním šalát a pridáme horčicu, majonézu a worcester a zľahka premiešame. Šalát necháme odležať v chladničke.