Vyprážaný kapor
Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom s cibuľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kapra naložíme na 2–3 hodiny
do mlieka a dáme do chladu.
- V hrnci so slanou vodou
uvaríme zemiaky v šupke do mäkka. Po
uvarení vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky, kocky alebo hranolčeky.
Dáme do misy.
- Zálievku pripravíme z vody,
korenín, octu, cukru, zo soli,
z horčice. Necháme zovrieť
a povaríme na miernom ohni asi
5–6 minút. Zálievka by mala byť
kyslejšia. Nakoniec pridáme
nakrájanú cibuľu a povaríme
1–2 minúty. Horúcou zálievkou
prelejeme zemiaky v miske
a dobre premiešame. Dochutíme podľa potreby a dáme na
chladné miesto.
- Kapra vyberieme z mlieka,
opláchneme vodou, osušíme,
osolíme, obalíme v múke, vo
vajci a v strúhanke a vyprážame
na panvici
v horúcom oleji.
|