Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom s cibuľou

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kapra naložíme na 2–3 hodiny do mlieka a dáme do chladu.
  2. V hrnci so slanou vodou uvaríme zemiaky v šupke do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky, kocky alebo hranolčeky. Dáme do misy.
  3. Zálievku pripravíme z vody, korenín, octu, cukru, zo soli, z horčice. Necháme zovrieť a povaríme na miernom ohni asi 5–6 minút. Zálievka by mala byť kyslejšia. Nakoniec pridáme nakrájanú cibuľu a povaríme 1–2 minúty. Horúcou zálievkou prelejeme zemiaky v miske a dobre premiešame. Dochutíme podľa potreby a dáme na chladné miesto.
  4. Kapra vyberieme z mlieka, opláchneme vodou, osušíme, osolíme, obalíme v múke, vo vajci a v strúhanke a vyprážame na panvici v horúcom oleji.