Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Asi pred tyzdnom som pridala recept na vyrobu tohto syra. Dnes pridavam este jeden recept, teraz je to uz upraveny vyprazeny halloumi.
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Den predtym ako som isla halloumi vyprazat vybrala som ho zo slaneho nalevu a dala som ho do studenej prevarenej vody. Na druhy den som syr vysusila a nakrajala na platky hrube asi 1cm.
- Cesticko som urobila rozmiesanim muky so zltkom, solou , korenim a pivom. Na koniec som do cesticka pomaly primiesala sneh z bielka. Kto nema rad pivo v cesticku moze ho nahradit vodou.
- Syr som najprv obalila v hladkej muke
- a potom v cesticku.
- Syr som vyprazala v rozohriatom oleji .
- Ako prilohu som pripravila zemiakove fasirky. Neviem ako to spravnejsie pomenovat. Zemiaky som uvarila v supke v slanej vode do polomakka. Studene zemiaky som ocistila, postruhala, osolila a okorenila.
- Zo zemiakov som sformovala fasirky,
- ktore som potom oprazila na panvici. Na panvicu som dala asi dve polievkove lyzice oleja.
- Vyprazeny syr som podavala s tatarskou omackou a s kecupom.