Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Asi pred tyzdnom som pridala recept na vyrobu tohto syra. Dnes pridavam este jeden recept, teraz je to uz upraveny vyprazeny halloumi.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Den predtym ako som isla halloumi vyprazat vybrala som ho zo slaneho nalevu a dala som ho do studenej prevarenej vody. Na druhy den som syr vysusila a nakrajala na platky hrube asi 1cm.
  2. Cesticko som urobila rozmiesanim muky so zltkom, solou , korenim a pivom. Na koniec som do cesticka pomaly primiesala sneh z bielka. Kto nema rad pivo v cesticku moze ho nahradit vodou.
  3. Syr som najprv obalila v hladkej muke
  4. a potom v cesticku.
  5. Syr som vyprazala v rozohriatom oleji .
  6. Ako prilohu som pripravila zemiakove fasirky. Neviem ako to spravnejsie pomenovat. Zemiaky som uvarila v supke v slanej vode do polomakka. Studene zemiaky som ocistila, postruhala, osolila a okorenila.
  7. Zo zemiakov som sformovala fasirky,
  8. ktore som potom oprazila na panvici. Na panvicu som dala asi dve polievkove lyzice oleja.
  9. Vyprazeny syr som podavala s tatarskou omackou a s kecupom.