Vyprážané slimáky (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Z cesta na langoše sa dájú urobiť aj iné dobroty....
5 porcií |
30+180 minút príprava |
Postup
- Z múky, mlieka, droždia , smotany,soli vymiesime cesto tak,že do mlieka dáme droždie a keď podkysne zamiesime s múkou a ostatnými ingredienciami cesto a to dáme kysnúť do chladničky,tak po 3 hodinách je cesto nakysnuté a môžeme robiť slimáčiky,cesto si rozdelíme na 70g kúsky,čo stačí na jeden langoš a každý takýto kúsok dáme do mikrosáčka a urobíme si len toľko,koľko skonzumujeme. takto na druhý deň si môžeme urobiť langoše .. cesto si roztiahneme a položíme plátky syra a stočíme,ako roládu...
- pokrájame ...
- a vyprážame...
- podávame s kečupom,dobrú chuť!