Vyprážané sardely
Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Autor receptu: redakcia
Postup- Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku
a zľahka v panko strúhanke.
- Príprava cesnakovej omáčky aioli: Žĺtky
a bielok vložíme do mixéra, pustíme ho na nízke
otáčky a pomaly prilievame olej. Do pripravenej hmoty pridáme pretlačený cesnak, postrúhanú kôru a šťavu z citróna, trochu osolíme a premixujeme.
- Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska
hrubé asi 2 mm, osolíme a obalíme v múke. Fritujeme dozlata a preložíme na sací papier.
- Olej po cibuľke precedíme do čistej panvice
a fritujeme sardely dozlata, preložíme na papier.
Takto pripravené sardely a cibuľku vložíme
do jednej misy, do ďalšej misky na máčanie
nalejeme aioli.
|