Vyprážané sardely

Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a zľahka v panko strúhanke.
  2. Príprava cesnakovej omáčky aioli: Žĺtky a bielok vložíme do mixéra, pustíme ho na nízke otáčky a pomaly prilievame olej. Do pripravenej hmoty pridáme pretlačený cesnak, postrúhanú kôru a šťavu z citróna, trochu osolíme a premixujeme.
  3. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska hrubé asi 2 mm, osolíme a obalíme v múke. Fritujeme dozlata a preložíme na sací papier.
  4. Olej po cibuľke precedíme do čistej panvice a fritujeme sardely dozlata, preložíme na papier. Takto pripravené sardely a cibuľku vložíme do jednej misy, do ďalšej misky na máčanie nalejeme aioli.