Vyprážané šampiňóny (fotorecept)

Autor receptu: sovka62

Keď sa manžel vráti z nákupu s rozžiarenými očami a balíčkom šampiňónov v ruke, je jasné, že je zle! On síce vyhlási, že si ich spraví vyprážané, lebo má na ne veeeeľkú chuť, ale je jasné, že čaká, že ich vypražím ja. Predstava obaľovania a vyprážania tých krpatých potvor ma ani najmenej nenadchýna, ale keď sú v chladničke už druhý deň, nedá sa nič robiť. Tak som si to aspoň uľahčila, možno sa tento spôsob zapáči i vám.

10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Množstvo surovín ani neuvádzam, veď toto ani nie je recept, ide len o spôsob prípravy, ktorý potvrdzuje moju teóriu, že leniví ľudia sú zárukou pokroku. Šampiňóny som umyla, napichala na špajle. Tie som skrátila tak, aby sa zmestili do plastovej krabičky, v ktorej som ich chcela obaľovať. Osolila som ich.
  2. Pripravila som si suroviny na obaľovanie. Vajce som rozbila do podlhovastej krabičky a rozšľahala so štipkou soli a kvapkou mlieka.
  3. Obalila som ich v múke, vložila do krabičky s vajcom.
  4. Krabičku som pevne zavrela a dobre potriasla.
  5. Šampiňóny sú obalené vo vajci a ruky mi ostali čisté.
  6. Potom už len do strúhanky
  7. a šup s ni mi na panvicu.
  8. Pre istotu som ich zakryla pokrievkou, aby nezostali tvrdé. Vidličkou som otáčala vždy o štvrťkruh, aby boli upražené z každej strany.
  9. Podávala som ich s varenými zemiakmi, na ktorých sa rozpustilo maslo a s baraními rohmi, ktoré zavarila @jerica a môj manžel sa ich nevie dojesť (okrem krupičnej kaše ich pýta tuším ku všetkému). A nemyslite si, že tá tretia palička zostala v hanbe. Tú si na tanier priložil o chvíľu, ale veď dobre, ja huby nejem, tak som ju aspoň nemusela odkladať.