Vyprážané pirohy (fotorecept)

Autor receptu: vavan

slaná pochúťka

30
porcií

Suroviny

Postup

  1. Z kvasníc,cukru,1/2dcl mlieka si spravíme kvások.Do misy si dáme všetky ostatné suroviny, pridáme vykysnutý kvások.
  2. Vypracujeme hladké cesto.ak treba pridáme ešte trochu múky.Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
  3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku0,5 cm a rozdelíme na obdĺžniky 8x6 Naplníme syrom,šunkou,bryndzou čím chcete podľa vašej chuti a tvarujeme pirohy konce spojov dobre spojíme aby sa nám pri vyprážaní nerozschádzali.
  4. Vyprážame v rozpálenom oleji,ukladáme na tácku vyloženú papierovými utierkami aby nám odtiekol prebytočný tuk.
  5. Podávame s kyslým mliekom alebo pivom.Dobrú chuť.