Vyprážané kuracie prsia plnené kuracou pečeňou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Moji chlapi milujú kuracie prsia, kuraciu pečeň, cesnak a vyprážané, spojila som tieto tri suroviny a pripravila som im chutný obed.

3
porcie
20 minút
príprava
4-5 + 4-5 minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a pokrájala na rezne.
  2. Rezne som cez fóliu naklepala, z oboch strán osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Každý rezeň som potrela strúčikom prelisovaného cesnaku, umyla som kuraciu pečeň, osušila papierovou kuchynskou utierkou a zbavila nepotrebných častí.
  4. Na jednu polovicu rezňa som položila jednu kuraciu pečeň, ktorú som preložila druhou polovicou rezňa okraje rezňa som jemne pritlačila rukou.
  5. Naplnené kuracie rezne som obalila z oboch strán v hladkej múke,...
  6. ...v zmesi vajec, ktoré som rozšľahala s mliekom a soľou,...
  7. ...napokon v domácej strúhanke,...
  8. ...kým neboli obalené v trojobale všetky kuracie rezne.
  9. Vo zvyšku vajec som rozšľahala zvyšnú múku, z tejto zmesi som úplne na záver vypražila "Vikárku", o ktorú je u nás doma doslova bitka :-)
  10. V panvici som pomaly rozohriala olej, dostatočnú teplotu oleja som si overila vhodením omrvinky, ked olej zasyčal, to znamená, že mal správnu teplotu, vložila som obalené kuracie rezne, prikryla pokrievkou, teplotu som o niečo znížila, vyprážala som pomaly asi 4 - 5 minút po jednej strane, aby sa prepiekla aj kuracia pečeň, ak sú vyprážané rezne prikryté, obal sa krásne nafúkne. Ked už boli rezne pekne do zlato - žlta vypražené z jednej strany
  11. ...rezne som obrátila a pod pokrievkou som ich pomaly vyprážala do zlato - hnedej farby z druhej strany, u mňa zase 4 - 5 minút.
  12. Vypražené plnené kuracie som dala odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
  13. Na tanier som dala zemiakové pyré, "Vikárku a horúce prekrojené plnené kuracie rezne, posypala čerstvou pokrájanou pažítkou.
  14. Pohľad zblízka: ide o veľmi chutnú obmenu vyprážaných kuracích rezňov naplnených kuracou pečeňou, nie je to veľa práce a výborný obed bol rýchlo hotový, vynikajúco chutili ako hlavný chod po výbornej polievke z domácichkuracích drobov s domácimi rezancami, moji chlapi boli veľmi spokojní s takýmto obedom, veľmi pochválili a pekne podakovali :-))) Vrelo odporúčam vyskúšať tento recept a prajem Dobrú chuť!