Vyprážané krevety - ebi fry
Autor receptu: 2010
Nie vsetko v japonskej kuchyni je zdrave, toto je menej zdravy, ale velmi popularny domaci recept na vyprazane krevety tzv. yoshoku styl = zapadne jedlo pojaponstene.
15 minút príprava |
15 minút na 185 °C |
Postup
- neviem preco ale japonska tradicia je vyprazat krevety rovne - vyrovnane.
1- Velkym surovym krevetam, vyberieme crievko
2- Na bruchu ich niekolko raz opatrne narezeme napriec - neprezeme...
3- Vyrovname a mame krevety ako sa robia v japonsku
4- Tu je detailnejsi navod
http://www.justonecookbook.com/how_to/how-to-prepare-shrimp-for-shrimp-tempura-ebi-fry/
- Japonci radsej robia trojobal zo skrobu na miesto muky ze vraj to odstranuje rybinu?
Takze nachystame si tri taniere skrob, vajicko rozslahane ( trosku vody pridane) a struhanka japonska panko ( je naozaj dobra ).
- Krevety obalujeme 2x ( skrob, vajicko, skrob, vajicko) az potom struhanka panko.
Skrob ochutime sol, korenie.
PS: takto obalene krevety sa daju zmrazit a pouzit neskor ja som mal od Vianoc v mrazaku, jedna vyhoda zmrazene sa daju dat rovno do rozpalenej fritezy.
- Ja som vyprazal vo friteze na rastlinnom oleji - bez chuti na 185 C do zlatista ta 3 minuty a dal na papierovu utierku vysusit.
V azii vyprazaju na vyssej teplote a kratko.Co s tym dosiahnu ze vnutorna vlhkost suroviny ( kreviet) sa tlaci na povrch a brani oleju vniknut do vnutra.
Vysledok je na sucho vyprazanie.
- K vyprazanym krevetam patri daaka dipping sauce -omacka na macanie .
Ja som si vyrobil domacu verziu americkej klasiky 1000 ostrovov.
Je to v podstate kecupovo - pikantna verzia tatarky.