Vyprážané králičie beháky v smotanovej perinke
Autor receptu: izabella929
Dnes sme mali na obed králičí vývar s domácimi rezancami všetko presne podľa receptu
mojej maminky..jej patrí v mojom albume toto miesto pre jedlo, ktoré sme všetci mali
veľmi radi..v tom čase sme mali vlastný dosť veľký chov a tak ich pripravovala na všetky
spôsoby..tento jeden som od vtedy ani nerobila, až teraz ako spomienku na
pracovitú,šikovnú a vynikajúcu maminku......
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- vlastne v tomto recepte nie je nič zložité..moja maminka nám to takto robila a ja som iba v yskúšala, ako to bude chutiť v mojom prevedení...do smotany som rozbila vajíčka, pridala som soľ a hladkú múku aby vznikla hustá kašička, ako palacinkové cesto.. z polievky som vybrala uvarené beháky, obalila v hladkej múke a piekla na rozpálenej masti do ružova..ako prílohu som podávala ryžu aj opekané zemiaky...dnes som urobila aj mrkvový šalát podľa maminky...mrkvu som postrúhala, pridala šťavu z citrónu a práškový cukor...všetko som zmiešala...podávala som ju ako oblohu k vyprážaným behákom...dobrú chuť..
- prejem dobrú chuť..